Jämför inkomstförsäkringar på nätet

Det är viktigt att ha en inkomstförsäkring vid oförutsedda händelser. Blir du av någon anledning arbetslös är det skönt att ha en försäkring som trygghet. Är du medlem i ett större fackförbund? Då ingår ofta en försäkring i den fackavgift som du betalar. Men har du koll på vad som faktiskt ingår eller saknar du en försäkring helt och hållet?

Oavsett om du saknar en försäkring eller inser att den du har inte täcker upp för dig så som du hade velat – satsa på en ny! Jämför inkomstförsäkringar för att finna en variant som passar dig, dina behov och din arbetssituation. Du gör det enkelt och tryggt via https://www.insplanet.com/forsakring/inkomst/. Processen är smidigt – du fyller i ett formulär, väntar på svar från rådgivaren om olika passande försäkringar och försäkringsbolag, för att sedan teckna det som känns bäst! Det lönar sig att jämföra, då har du nämligen chans till att få precis det försäkringsbolag och den inkomstförsäkring som passar dig.

Rätt inkomstförsäkring genom en jämförelse.

Vad är rätt och fel när det kommer till försäkringar? Det finns egentligen inga rätt och fel, den rätta inkomstförsäkringen för dig är den som passar just dig. Det är en individuell fråga och därför kan det vara en god idé att göra en jämförelse av inkomstförsäkringar.

Vad ingår i en inkomstförsäkring? Det är dels ersättning men även ersättningsdagar vid en eventuell arbetslöshet. Man får nämligen ut 80 % av lönen upp till 18 700 kr, vilket är något A-kassan betalar ut. Är lönen högre än så, får man mindre än 80 % i ersättning. När det gäller ersättningsdagar är de beroende av villkoren, men vanligtvis brukar det handla om 150-200 dagar. Det bör även tilläggas att en karenstid alltid förekommer i början av arbetslösheten.

För att få tillgång till denna ersättning krävs att man är medlem i A-kassan, man måste ha haft försäkringen en viss tid och jobbat senaste året. Man ska heller inte ha fått ersättning inom de 12 senaste månaderna. Uppfylls dessa krav är man berättigad.
Villkor och priser kan skilja sig åt mellan försäkringsbolagen och flera bolag erbjuder också tilläggsförsäkringar. För att hitta en inkomstförsäkring som passar dig och din arbetssituation är en jämförelse att föredra.