Skandinaviskt med hissgardiner

Är man uppväxt med långa tunga gardiner, med flera lager, som ska dras eller knytas åt sidorna kan hissgardiner vara ett coolt, enkelt och lite billigare alternativ. Precis som det låter hissas den upp och ner med en enkel rep- eller bandlösning. Med det skandinaviska ljuset vill många inte stänga ute själva ljuset utan snarare insynen. Då kan hissgardiner i glest vävd linne eller bomull vara en perfekt lösning. Dessa material är dessutom enkla att tvätta och stryka, om och om igen, och ser ut som nya varje gång.

Har man problem med direkt solsken på sin arbetsdator vid solnedgång är hissgardiner en perfekt lösning, då man lätt kan reglera hur mycket ljus som kommer in och vart det kommer ifrån. Denna typ av gardin är hemtrevlig och skapar en rogivande miljö.

Hissgardinen tar hand om solljus som ligger lågt.

För den inredningsintresserade kan man läs mer om hissgardiner på diverse textil sidor på nätet. Beroende på rum kan ha olika färger och typer av tyg i beaktande. Hissgardiner är en enkel och idealisk lösning för mindre köksfönster, när solen ligger extra lågt på morgnarna, och man vill att gardinen ska täcka precis bara fönstret, och inte delar av väggen av utrymmes skäl.

Dessa gardiner är ofta så pass lätta att ingen speciell typ av stång krävs och en bredare variant blir därför inga som helst problem. Tycker man inte om snoddar och band så kan man testa med tryckknappar eller kardborrband istället. För den som kan sy så kan man också hitta färdiga mönster på nätet,välja bland alla möjliga färger och tygsorter och därefter sy själv.